De lancering van Overwatch 2

4 oktober kwam de langverwachte sequel van de succesvolle team-based shooter uit 2016 uit. Voor de lancering was er heel wat controverse rond de ontwikkelaars Blizzard Entertainment. Een groot deel van de vrouwelijke werknemers bij Blizzard kwam naar buiten met hun verhalen over seksueel overschrijdend gedrag door mannelijke werknemers. Een van de personages in Overwatch, de cowboy McCree was vernoemd naar Jesse McCree, een softwareontwikkelaar bij Blizzard. Nadat hij beschuldigd werd van seksuele misdrijven, werd het personage vernoemd naar Cassidy. Dit bracht heel wat negatieve pers over het bedrijf waardoor de lancering van Overwatch 2 enorm controversieel was. Op de dag van de lancering waren er enorm lange wachttijden waardoor veel mensen niet eens konden spelen. De servers van het spel werden volgens de ontwikkelaars geteisterd door een DDoS-aanval.

Vorig artikel
Volgend artikel

Geef een reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
U mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>