Workshops reboost week

De eerste week na een vakantie is vaak lastig. Dat is niet alleen zo voor werkmensen, maar natuurlijk ook voor studenten. Daarom besloten de leerkrachten om nog niet meteen uit de startblokken te vliegen met de lessen, maar daarentegen een week workshops en bedrijfsbezoeken te organiseren. In dit blogbericht ga ik ingaan op de workshops die we kregen van de netwerkeconomie alumni Jorden en Jarne.

Jorden studeerde af in 2021 en is sindsdien gestart als zelfstandige businesscoach. Zijn grote focus is de communicatie binnen een bedrijf analyseren en uitzoeken wat er mis gaat en hoe die beter kan verlopen. Wat mij het meest is bijgebleven is een verhaal dat Jorden vertelde over zijn eigen ervaringen. Tijdens een presentatie die hij gaf merkte hij dat een van de mensen waaraan hij aan het pitchen was heel erg aan het fronsen was. Nu dacht Jorden natuurlijk dat dit betekende dat de man niet onder de indruk was van zijn presentatie. Integendeel, de man zei dat hij net zo onder de indruk was van alle dingen die hij fout deed en dat hij die nu pas erkende. Dit toont ons dat mensen vaak dingen interpreteren die er niet zijn. Wanneer we te veel ergens op gefocust zijn is het soms moeilijk om objectief te blijven.

De tweede workshop werd gegeven door Jarne. Hij heeft tijdens zijn studententijd samen met 2 andere netwerkeconomen Requipment opgestart. Ze hebben jarenlang gebrainstormd en gepiekerd over wat ze juist gingen doen met hun onderneming en zijn uitendlijk op een idee gekomen. Iets wat zij opmerkten als een groot probleem was de vaardigheid van de oudere bevolking met nieuwe technologie. Zij geven nu basislessen over alles wat je maar kan bedenken op vlak van technologie. Daarbuiten doen ze ook zat zij ‘digihulp’ noemen. Ze Ze staan paraat om bij mensen thuis technologische problemen te gaan oplossen.

Ik heb van beide workshops veel bijgeleerd maar de nuttigste vond ik toch zeker die van Jorden. De skills die ik daar heb leren kennen gaan mij nog veel kunnen helpen in de toekomst, daar ben ik zeker van.

https://www.linkedin.com/in/jorden-dhulster/

https://www.linkedin.com/in/jarne-dekein/

Geef een reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
U mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>